terug
Corney Klaver


Mijn naam is Corney klaver 49 jaar jong.


Ik ben getrouwd met Monique en samen hebben wij drie schatten van dochters.

In 1993 heb ik op aandringen van een toenmalig spelend lid, kennis gemaakt met deze enthousiaste toneelvereniging. Ze dacht dat toneel spelen wel wat was voor mij, ikzelf dacht daar heel anders over. Maar na lang aandringen ben ik toch gezwicht en heb toen een klein rolletje gespeeld. Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik bloed nerveus was, en stond te trillen op mijn benen.
Nu na zestien jaar, is dat nog steeds niet veranderd.
Maar de kick dat het geeft na een goede uitvoering, is bijna niet te omschrijven, en natuurlijk de gezelligheid en het plezier tijdens de repetities.


Een paar jaar nadat ik bij toneel kwam, werd ik gevraagd om zitting te nemen in het bestuur voor ongeveer drie jaar. Na zes jaar in het bestuur gezeten te hebben, vond ik het tijd voor vers bloed in het bestuur, en ben toen uit het bestuur gestapt.
Echter na een paar jaar, hadden we weer bestuursleden nodig en heb ik mij weer aangemeld om in het bestuur zitting te nemen.
Nadat Els Shellart vorig jaar te kennis gaf om als voorzitster, na twaalf jaar te willen stoppen, moest er toch weer een nieuwe voorzit(s)ter komen.
Gelijk waren er vijf paar ogen op mij gericht, mede doordat ik al ruim tien jaar een bestuurs functie bekleed bij Stichting Fancy Fair Weekend Festijn in Hoogwoud/Opmeer. Ze dachten dat ik wel een goede voorzitter zou zijn, of dat ook zo is zal de toekomst moeten uitwijzen. In ieder geval ga ik samen met de andere bestuursleden proberen om onze taken zo goed mogelijk te vervullen om zo toch weer een leuk avondje toneel te kunnen aanbieden.

Uiteraard zijn nieuwe leden van harte welkom.
U kunt zich aanmelden bij een van onze leden, en wie weet blijft u, net als ik langer bij toneel dan dat u het zelf voor mogelijk heeft kunnen houden.


Corney Klaver
Voorzitter Toneel groep TOGIDO.