terug
Els Schellart


Hallo, mijn naam is Els Schellart.


Togido is een prima uitlaatklep voor mij naast mijn werk wat zowel lichamelijk als geestelijk veel van mij vraagt. Ik ben namelijk woonbegeleidster bij de Raphaelstichting. Deze stichting biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. De RaphaĆ«lstichting werkt vanuit een antroposofische geĆÆnspireerde zorgvisie waarin de individuele ontwikkeling van de bewoner voorop staat.

In 1996 ben ik door Annet gevraagd of ik bij Togido toneel wilde komen spelen. Ik wilde al langer bij een toneel vereniging en besloot om een keer mee te spelen om te kijken of dit wel voor mij was weggelegd. Na mijn debuut was ik zo enthousiast dat ik lid ben geworden van Togido. Inmiddels zijn we 14 jaar verder en heb ik verschillende types in de meest uiteenlopende stukken mogen spelen.


Het stuk dat me het meeste is bijgebleven en welke ik het leukste vond om te spelen was ~Tante Mathilde~. Ik was Tante Mathilde, absoluut geen brave dame, maar een kenau die heel duidelijk haar stempel op de hele familie drukte. In 1997 ben ik gevraagd of ik in het bestuur van Togido wilde komen en het secretarisschap op me wilde nemen. Dit heb ik vier jaar gedaan waarna ik tot 2012 voorzitter ben geweest. Togido is een bloeiende vereniging waar lief en leed gedeeld wordt. Ik hoop nog een aantal jaar bij deze vereniging toneel te mogen spelen.