terug
Tanja Harlaar


Mijn naam is Tanja Harlaar, bestuurslid van toneelgroep TOGIDO. Ik ben 46 jaar oud en woon met mijn man Jan en drie dochters in Veenhuizen.


Ik ben begonnen met toneelspelen bij TOGIDO toen ik 16 jaar was. Ik kreeg toen een klein rolletje, ik heb alleen geen idee meer hoe het toneelstuk heette, maar dat ik het leuk vond dat stond als een paal boven water. Mijn vader en moeder hebben ook beide bij TOGIDO gespeeld dus je kunt wel zeggen dat ik het met de paplepel ingegoten heb gekregen. Ik en mijn zusjes mochten altijd mee naar de uitvoeringen wat ik prachtig vond.

Ik ben er een aantal jaar tussenuit geweest omdat ik het toneelspelen niet kon combineren met mijn werk (wisselende diensten) en woonplaats. Maar toen ik eenmaal weer in de buurt woonde heb ik mij gelijk weer als lid aangemeld en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad!

Wat is er nu zo leuk aan het toneelspelen en dan vooral bij TOGIDO. Ik denk dat het de sfeer is, dat is bij ons fantastisch!! We hebben ontzettend veel lol met elkaar, zowel bij het repeteren als bij de uitvoeringen. Het leuke aan toneelspelen is , is dat je in de huid van een ander kunt stappen, je kunt heel iemand anders spelen dan dat je zelf bent. Ook vind ik het leuk om mensen te vermaken.


Ik hoop dit dan ook nog jaren te mogen doen!

Groetjes, Tanja